Składniki:
- 40 dag mięsa mielonego
- 3 marchewki
- kawałek pora
- 1 pietruszka korzeń
- kawałek selera
- koncentrat pomidorowy w słoiku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Zagotować wodę w garnku dodać pokrojone w kostkę warzywa. Jak będą na pół twarde dodać wcześniej przygotowane pulpety z mięsa mielonego. Gdy warzywa i mięso będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy. Zagotować i przyprawić do smaku. Można dodać ugotowany ryż lub makaron.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
-
Zapraw ogórków ciąg dalszy. Proponuję ogórki pikle z ketchupem. Z tej zalewy wyszło mi 20 słoików różnej wielkości np. od dżemu, majone...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz