wtorek, 15 maja 2012

Zupa koperkowa z kuleczkami z mięsa mielonego

Składniki:

- 400 g mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1 łyżka pietruszki zielonej
- 3 łyżki bułki tartej

- 2 marchewki
- 1 mała pietruszka korzeń
- 4 ziemniaki średniej wielkości
- 2 kostki rosołowe
- pęczek koperku
- sól, pieprz

Przygotowanie:


Mięso mielone połączyć z jajkiem, bułka tartą, pietruszką i posypać solą i pieprzem. Wymieszać i wyrobić małe pulpeciki.
Zagotować wodę i dodać kostki rosołowe. Warzywa pokroić w kostkę i dodać do wywaru oprócz ziemniaków. Jak marchewka będzie miękka dodajemy pulpeciki i gotujemy 15 minut w między czasie dodajemy ziemniaki. Na koniec dodajemy posiekany koperek i doprawiamy sola i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...