Kasza gryczana w takiej postaci jest idealnym daniem na piątkowy obiad.
Składniki:
- 1 torebka kaszy gryczanej
- opakowanie warzywnej mieszanki mrożonej (ja użyłam włoszczyznę w słupkach)
- 2 szklanki soku pomidorowego
- 2 łyżki olej
- sól, pieprz czarny
- 2 łyżeczki papryki słodkiej
Przygotowanie:
Kaszę ugotować. Warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju aż zmiękną. Dodać przyprawy, ugotowaną kaszę, sok pomidorowy i dusić kilka minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
-
Zapraw ogórków ciąg dalszy. Proponuję ogórki pikle z ketchupem. Z tej zalewy wyszło mi 20 słoików różnej wielkości np. od dżemu, majone...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz