sobota, 4 maja 2013

Szaszłyki z kiełbaski

Idealne szaszłyki jak się nie ma w domu mięsa z kurczaka czy wieprzowiny. Z góry przepraszam za brak zdjęcia po upieczeniu na grillu, ale jak chciałam je zrobić to szaszłyki już zniknęły ze stołu.


Składniki:

- 5 kiełbas na grilla u mnie śląska
- 4-5 średnich cebul
- przyprawa do grilla u mnie kamis pikantna
- 5 patyczków do szaszłyków

Przygotowanie:

Kiełbasę pokroić na cztery części. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Nakłuwać na patyku na przemian kiełbasę i cebulę. Posypać przyprawą i piec na grillu około 10 minut z każdej strony co jakiś czas przewracając żeby się nie spaliły.

1 komentarz:

  1. Niby bardzo banalne, ale również bardzo ciekawe. Przetestuję z pewnością ten przepis :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...