środa, 11 września 2013

Leczo z cukinią

W taki dzień jak dzisiaj czyli bardzo deszczowy zapraszam na rozgrzewające leczo. Możemy go podać na obiad lub kolację.





Składniki:

- 1 mała cukinia
- 1 czerwona papryka
- 300 g pieczarek
- 1 laska kiełbasy toruńskiej
- 1 cebula
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- mały słoik ketchupu np. Włocławek
- przyprawy: sól, pieprz ziołowy, papryka ostra

Konkurs - jesienne smaki
Przygotowanie:

Pieczarki obieramy i kroimy w paski. Podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Paprykę myjemy i kroimy w paski. Cukinie myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.  Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do brytfanki i podsmażamy, dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę, chwilkę smażymy. Podlewamy wodą, dodajemy i chwilkę dusimy. Dodajemy paprykę, cukinię i dusimy 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy, następnie ketchup, mieszamy i chwilkę dusimy. Przyprawiamy chwilkę dusimy i podajemy na gorąco z pieczywem.








3 komentarze:

  1. Mniam mniam ... uwielbiam leczo.
    Nie dawano na moim blogu również był na nie przepis zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...