wtorek, 29 października 2013

Pasta z makreli

Zapraszam na pyszną pastę do chleba wg czarrnej. Jak nam się znudzi makrela możemy zrobić pastę i zjeść ze smakiem na piątkowe śniadanie lub kolację. 


Składniki:

1 średnia wędzona makrela
1 ogórek kiszony
2 jajka ugotowane na twardo
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
szczypiorek

Przygotowanie:

Rybkę obrać ze skóry i pozbawić ości, rozgnieść widelcem, ogórka pokroić w kostkę i odcisnąć, jajka zetrzeć na tarce o grubym oczku, szczypiorek posiekać. Dodać musztardę, majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Podawać z chlebem.





2 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...