środa, 30 października 2013

Sernik na zimno

Zapraszam na sernik z użyciem galaretki bursztynowej, którą dostałam za wygranie konkursu "Jesienne smaki".


 Składniki:

-500 g serka waniliowego na serniki
- 2 galaretki truskawkowe
- 1 galaretka bursztynowa
- 2 małe banany

Przygotowanie:

Truskawkowe galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody, gdy będą tężeć połączyć z serkiem i wylać na tortownicę (26 cm - może być mniejsza, wtedy sernik będzie wyższy). Wstawić do lodówki, aby stężała. Galaretkę bursztynową rozpuścić w szklance wody. Banana obrać, pokroić w plasterki i ułożyć na serniku, wylać tężejącą galaretkę i wstawić do lodówki, aby dobrze stężała. Smacznego...






1 komentarz:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...