czwartek, 31 października 2013

Zupa marchwiowo-ziemniaczana

Zapraszam na pyszną zupkę idealną za jesienne dni i nie tylko.


Składniki:

- 1 udko z kurczaka
- 5 marchewek
- 5 dużych ziemniaków
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- kawałek pora
- 1 liść laurowy. 3 ziarenka pieprzu, 2 ziarenka ziela angielskiego
- sól i pieprz
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki


 Przygotowanie:

Do garnka wlewamy wodę, wkładamy umyte udko i zagotowujemy. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu i gotujemy 20-30 minut. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do zupy oprócz ziemniaków. Gotujemy do miękkości warzyw i dodajemy ziemniaki. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy natką pietruszki. Smacznego...


4 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...