piątek, 25 kwietnia 2014

Filety z kurczaka pod warzywną pierzynką

Zapraszam na smaczny obiadek. Przepis znaleziony u Joanny



Składniki:

- 6 filetów z kurczaka (bez polędwiczek)
- 2 marchewki
- por
- 1/2 słoiczka majonezu
 - sól
-  pieprz
Przygotowanie:

Filety umyć, osuszyć i oprószyć przyprawami, lekko rozbić. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora umyć i pokroić w cienkie talarki. Mięso ułożyć w blaszce wyłożonej folią aluminiową. Posypać marchewką i porem. Oprószyć pieprzem. Następnie posmarować cienką warstwą majonezu. Piec ok 40 minut w temperaturze 180 stopni.

5 komentarzy:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...