środa, 23 kwietnia 2014

Klopsy z pieczarkami

Zapraszam na smaczne klopsy z pieczarkami ja bardzo je lubię.

Składniki:

- 0,5 kg mięsa mielonego
- 25 dag pieczarek
- 1 jajko
- 1 mała cebula
- 4 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
- sól, pieprz
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Pieczarki obrać, pokroić w małą kosteczkę, obsmażyć na oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i wystudzić.
Mięso mielone przełożyć do miski, wbić jajko, dodać bułkę tartą, pieczarki, cebulę obraną i pokrojoną w kosteczką, posypać solą, pieprzem i wymieszać. Formować klopsy według gustu, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.




Smacznego...

Pieczarkowy Tydzień 2014 Pieczarkowy Tydzień 2014

2 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...