czwartek, 3 kwietnia 2014

Surówka z fetą

Pyszna surówka do obiadu lub na grilla, a sezon nie długo się zacznie...





Składniki:

- mała kapusta pekińska
- pęczek rzodkiewek
- pół kostki sera feta
- mały zielony ogórek
- sól, pieprz
- pół pęczka koperku
- kilka kropel oleju rzepakowego

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować. Ser feta pokroić w kostkę. Rzodkiewkę umyć i pokroić w kostkę. Ogórka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Warzywa przełożyć do miski, posypać solą, pieprzem, skropić olejem i wymieszać. Schłodzić i podawać do obiadu lub na grilla do kiełbaski lub innego mięska.

Surówkowo witamy wiosnę! Zielono mi, idzie wiosna Zdrowy tryb życia

4 komentarze:

  1. bardzo fajny pomysł na pyszną surówkę, przypomniałaś mi o grillowaniu już przez zimę zapomniałam, że takie coś w ogóle istnieje... ;)
    pozdrawiam :))

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuję, idelanie się sprawdzi, my lubimy rożne surówki i właśnie szukamy nowego grilla, bo mają w przecenie :)
    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...