Smak mojego dzieciństwa. Uwilebiam makaron z truskawkami.
Składniki:
- 200 g makaronu świderki
- 300 g truskawek
- pół szklanki śmietany 18 %
- pół szklanki jogurtu naturlanego
- 3 łyżki cukru
Przygotowanie:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Truskawki umyć i obrać z szypułek. Przełożyć do miski i rozgnieść widelcem lub zmiksować blenderem. Dodać cukier, jogurt, śmietanę i wymieszać.
Polać makaron i gotowe.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
-
Zapraw ogórków ciąg dalszy. Proponuję ogórki pikle z ketchupem. Z tej zalewy wyszło mi 20 słoików różnej wielkości np. od dżemu, majone...
świetne danie na tę porę roku:D
OdpowiedzUsuńzgadza się pychotka :)
Usuń