wtorek, 10 czerwca 2014

Sałatka z szynką

Pyszna, szybka i idealna na upalne dni na kolację.


Składniki:

- 100 g szynki konserwowej lub innej
- 2 ogórki konserwowe
- pół puszki kukurydzy
- 3 strąki papryki konserwowej
- por biała część około 5 cm
- sól, pieprz
- 2 łyżki majonezu

Przygotowanie:

Szynkę, ogórki, paprykę i por pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć do miski, posypać przyprawami, dodać majonez i wymieszać.





Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni

6 komentarzy:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...