środa, 2 lipca 2014

Surówka ze świeżej kapusty z czerwona cebulą

Dzisiejsza surówka jest ostra. Możemy podać ja do dań z grilla lub do obiadu do drugiego dania.



Składniki:

- pół główki świeżej kapusty
- 2 czerwone cebule
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki śmietany zagęszczonej 12 %
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować i posolić aby zmiękła. Cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do kapusty. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, przełożyć do kapusty. Następnie dodajemy majonez, śmietanę, posypujemy pieprzem i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą jeśli trzeba.
Możemy ja lekko schłodzić przed podaniem. Smacznego...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...