wtorek, 9 września 2014

Pełnoziarniste muffinki z gruszkami

Polecam pyszne bułeczki z mąki pełnoziarnistej, mogą służyć jako śniadanie ze szklanką ciepłego mleka lub kakao lub jako ciasteczko do kawy czy herbaty.







Składniki:

- 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 cukier wanilinowy
- pół szklanki cukru

- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- pół szklanki oleju

- 3 miękkie gruszki

Przygotowanie:

Gruszki umyć, obrać i pokroić w małą kosteczkę.
Suche składniki połączyć w jednej misce, a mokre w drugiej. Suche składniki przesypać do mokrych i wymieszać, dodać gruszki i ponownie wymieszać. Napełnić foremki do muffinek na 3/4 wysokości i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Wyciągnąć i wystudzić.





Ciasta bez miksera Ciacho na widelcu

2 komentarze:

  1. Nigdy jeszcze nie robiłam muffinek z gruszkami. Zdjęcia wyglądają apetycznie :) Muszę wypróbować.

    Bardzo mi miło, że dołączyłaś do akcji "Ciasta bez miksera". Dziękuję. Joanna
    http://gotowaniezdzieciakami.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam nam zasmakowały, ta mąka daje ciekawy smak i są mięciutkie :) cieszę się że mogłam dołączyć do akcji :))

      Usuń

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...