poniedziałek, 15 września 2014

Warzywa z sosem czosnkowym

Warzywa doskonale nadają się jako przekąska, na śniadanie kolację lub dla niezapowiedzianych gości. Pysznie i zdrowo, bo sos czosnkowy zrobiony jest z jogurtu naturalnego.







Składniki:

- 1 pomidor
- pół kalafiora
- 2 rzodkiewki
- mały jogurt naturalny
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Kalafior umyć, podzielić na różyczki i ugotować. Pomidora umyć, pokroić na 8 części, Rzodkiewki umyć i wykroić jak kwiatuszki.
Sos: Jogurt przelać do miseczki, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i wymieszać.
Ułożyć warzywa na talerzu i polać sosem. Smacznego.


Pora na pomidora!

2 komentarze:

  1. Takiej sałatki jeszcze nie próbowałam.Dziękuję za udział w akcji pomidorowej :)

    OdpowiedzUsuń

Schab z rękawa

Polecam danie dla zapracowanych, wszystkie składniki wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku, a w tym czasie możemy zrobić ...