poniedziałek, 15 września 2014

Warzywa z sosem czosnkowym

Warzywa doskonale nadają się jako przekąska, na śniadanie kolację lub dla niezapowiedzianych gości. Pysznie i zdrowo, bo sos czosnkowy zrobiony jest z jogurtu naturalnego.







Składniki:

- 1 pomidor
- pół kalafiora
- 2 rzodkiewki
- mały jogurt naturalny
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Kalafior umyć, podzielić na różyczki i ugotować. Pomidora umyć, pokroić na 8 części, Rzodkiewki umyć i wykroić jak kwiatuszki.
Sos: Jogurt przelać do miseczki, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i wymieszać.
Ułożyć warzywa na talerzu i polać sosem. Smacznego.


Pora na pomidora!

2 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...