środa, 24 grudnia 2014

Wigilijny kompot

Kompot na Wigilię zrobiłam pierwszy raz. Jest bardzo smaczny, polecam.



Składniki:

- 50 dag suszonych owoców
- 3 łyżki cukru
- pół cytryny
- 10 goździków

Przygotowanie:

Owoce musimy dobrze opłukać. Przekładamy do garnka i zalewamy je 2 litrami wody, cytrynę myjemy, wkładamy do garnka. Dodajemy cukier i goździki. Zagotowujemy i gotujemy 15 minut na średnim ogniu.

Rada:

Kompot możemy przygotować dzień wcześniej aby nabrał pełnego aromatu lub w Wigilię rano.
Podajemy na zimno z owocami.



Wigilia 2014

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...