wtorek, 3 marca 2015

Surówka z sałaty lodowej z koperkiem

Pyszna zdrowa i smaczna surówka do obiadu lub jako samodzielna przekąska.




Składniki:

- pół sałaty lodowej
- 2 marchewki
- 1 pęczek rzodkiewek
- pół pęczka szczypiorku
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka cukru
- kilka kropel octu


Przygotowanie:

Sałatę lodową porwać w rękach, rzodkiewkę pokroić w kostkę. Szczypiorek i koperek posiekać. Wszystkie warzywa przełożyć doi miski, dodać sól, pieprz, cukier, ocet, olej i wszystko dokładnie wymieszać.
Podawać do drugiego dania lub zjeść jako przekąskę.

  Zdrowa przekąska Wiosenny detoks

2 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...