środa, 4 maja 2016

Ciasteczka

Dodaje zaległe ciasteczka. Zamiast foremek w kształcie jajek możemy zrobić inne.





Składniki:

- 200 g masła
- 1 jajko
- 2 szklanki mąki
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- kilka kropel aromatu waniliowego
- 3/4 szklanki cukru

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasteczka zagniatamy i schładzamy w lodówce około 30 minut. Po ty czasie rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 10-12 minut. Dekorujemy według gustu. U mnie lukier i serduszka.

 
     


       

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...