Składniki:
- 400 g mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1 łyżka pietruszki zielonej
- 3 łyżki bułki tartej
- 2 marchewki
- 1 mała pietruszka korzeń
- 4 ziemniaki średniej wielkości
- 2 kostki rosołowe
- pęczek koperku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso mielone połączyć z jajkiem, bułka tartą, pietruszką i posypać solą i pieprzem. Wymieszać i wyrobić małe pulpeciki.
Zagotować wodę i dodać kostki rosołowe. Warzywa pokroić w kostkę i dodać do wywaru oprócz ziemniaków. Jak marchewka będzie miękka dodajemy pulpeciki i gotujemy 15 minut w między czasie dodajemy ziemniaki. Na koniec dodajemy posiekany koperek i doprawiamy sola i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz