Smażona cukinia jest idealnym daniem piątkowym do ziemniaków i surówek czy kalafiora. Cała moja rodzina się nimi zajada.
Składniki:
- 1 duża cukinia
- sól
- jajko do obtaczania
- bułka tarta do obtaczania
Przygotowanie:
Cukinię myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem i obieramy. Kroimy w plastry ( jak ktoś nie lubi środka cukinii to wydrążamy środek) obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na rumiano.
Chyba właśnie tak przygotuję moją cukinię:-)
OdpowiedzUsuńI co smakuje?
OdpowiedzUsuńJak najbardziej, jest pyszna:-) A ponieważ wyszło mi jej całkiem dużo, to zostały na następny dzień na kanapki do pracy:-)
Usuńuwielbiam taką cukinię, to chyba moja ulubiona jej odsłona :)
OdpowiedzUsuńJa też najbardziej taką lubię :)
UsuńU mnie też cukinia szybko znika z talerzy :) Polecam też trochę lżejszą wersję tj. smażoną cukinię oprószoną tylko przyprawami, pycha.
OdpowiedzUsuńMój mąż bardzo lubi w tej wersji, ale spróbuję również twoją :)
Usuń