Grzybobranie zaczęte. Kto lubi niech idzie do lasu i nazbiera cały koszyk. Ja miałam to szczęście i dostałam od kolegi. Zapraszam więc na pyszne grzyby smażone jak kotlety schabowe.
Składniki:
- grzyby kania u mnie 3 sztuki
- 1-2 jajka do obtaczania
- bułka tarta ( tyle ile zabiorą grzyby)
Dodatkowo:
- woda do namaczania
Przygotowanie:
Grzyby oczyszczamy i odcinamy nóżki. Do większej miski wlewamy wodę i wkładamy grzyby (tymi blaszkami na dół) żeby je namoczyć. Najlepiej na noc.
Na drugi dzień wyciągamy z wody obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Tak przygotowane grzyby możemy podać na piątkowy obiad z ziemniakami i ulubioną surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz