Na dzisiejszy obiadek przygotowałam medaliony, które polecam mięsko jest przepyszne. Oryginalny przepis zaczerpnęłam tutaj.
Składniki:
- 600 g wieprzowiny z łopatki
- 1 cebula
- sól, pieprz
- kolendra
- 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
- olej
Przygotowanie:
Mięso pokroić w plastry, kolendrę utłuc z pieprzem, posypać z obu stron mięso. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, mięso smażyć z obu stron do zrumienienia. Cebulę pokroić w plastry, dodać do mięsa, chwilkę podsmażyć, podlać wodą około 3/4 szklanki, przykryć pokrywą i dusić do miękkości podlewając wodą w razie potrzeby. Na koniec zagęścić sos mąką kukurydzianą. Medaliony podawać z ziemniakami i surówką.
wygląda rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuńi tak też smakuje :)
Usuńlubie tak przyrządone mięso
OdpowiedzUsuńja też :)
Usuń