Pyszne domowe zapiekanki. Ilość składników zależy od ilości osób dla których robimy zapiekanki. Mniej więcej dwa kawałki chleba na jedną osobę.
Składniki:
- chleb najlepiej wczorajszy
- masło lub margaryna do smarowania
- musztarda
- ulubiona wędlina w plasterkach
- cebula - pokrojona w plasterki
- papryka słodka lub ostra
- żółty ser w plasterkach
Przygotowanie:
Chleb posmarować masłem lub margaryny, następnie posmarować musztardą, położyć plaster wędliny, dwa krążki cebuli, posypać papryką ostra lub słodką i położyć plaster sera. Zapiekać
w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 5-7 minut.
Podawać na gorąco, polane ketchupem.
świetne na śniadanie::)
OdpowiedzUsuńbardzo często robię takie zapiekanki, bo bardzo lubimy :)
UsuńAle na kolacje też całkiem dobre :D
OdpowiedzUsuń