Pyszny niedzielny obiad...
Składniki na 4 sztuki:
- 2 filety z kurczaka
- sól ziołowa, pieprz
- 5 dag sera żółtego
- 1-2 jajka
- bułka tarta do panierowania
Przygotowanie:
Fileta umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Przekroić wzdłuż na pół i rozbić tłuczkiem. Posypać solą ziołową i pieprzem. Na środku ułożyć plastry sera i zwinąć. Ja zwijałam od tej dłuższej strony, wtedy lepiej można je zawinąć, aby ser nie wyciekł i mamy pewność że dobrze się usmażą od środka. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. U mnie dziś kalafior z bułką tartą.
jak ktos lubi duzo miesa to polecam w srodek zawinac maestro :D ladniej sie wtedy prezentuje i zawsze jakies urozmaicenie smakowe :)
OdpowiedzUsuńnastępnym razem spróbuję :)
Usuń