Kolejna propozycja na chińskie smaki.
Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- sos sojowy
- sól, pieprz
- papryka ostra
- imbir przyprawa
- 1 cebula
- mała puszka pędów bambusa w plastrach
- 250 g mrożonych warzyw chińskich
- olej do smażenia
- ryż biały lub brązowy
Przygotowanie:
Filet z kurczaka, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie polać sosem sojowym, solą, pieprzem, papryką ostra oraz imbirem.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Na rozgrzanej patelni na oleju podsmażyć cebulę z mięsem na rumiano, następnie dodać warzywa chińskie i smażyć około 10 minut.Dodać pędy bambusa, podlać wodą i dusić około 10 minut. Doprawić jeśli trzeba i podawać z ryżem.
Lubię takie dania od czasu do czasu. :)
OdpowiedzUsuńJa też:)
Usuńmoje smaki
OdpowiedzUsuń:)
Usuń