Nie miałam mięsa mielonego, tylko kiełbasę śląska i resztę składników pasujących do tej właśnie potrawy i wyszła równie ostro i smacznie.
Składniki:
- 1 cebula
- 3 małe kiełbasy śląskie
- 30 dag pieczarek
- puszka fasoli czerwonej
- puszka kukurydzy
- sól, pieprz
- przyprawa chilli
- koncentrat pomidorowy 190 g + 100 ml ciepłej wody
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Kiełbasę również pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w paseczki.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę, dodać kiełbasę i chwilkę smażyć, dodać pieczarki i smażyć aż puszczą sok. Następnie dodać fasolę, kukurydzę, przyprawy i chwilkę smażyć. Dodać koncentrat wymieszany z wodą i dusić 4 minuty. Doprawić jeśli trzeba żeby było na ostro. Podawać na ciepło z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz