Nie miałam mięsa mielonego, tylko kiełbasę śląska i resztę składników pasujących do tej właśnie potrawy i wyszła równie ostro i smacznie.
Składniki:
- 1 cebula
- 3 małe kiełbasy śląskie
- 30 dag pieczarek
- puszka fasoli czerwonej
- puszka kukurydzy
- sól, pieprz
- przyprawa chilli
- koncentrat pomidorowy 190 g + 100 ml ciepłej wody
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Kiełbasę również pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w paseczki.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę, dodać kiełbasę i chwilkę smażyć, dodać pieczarki i smażyć aż puszczą sok. Następnie dodać fasolę, kukurydzę, przyprawy i chwilkę smażyć. Dodać koncentrat wymieszany z wodą i dusić 4 minuty. Doprawić jeśli trzeba żeby było na ostro. Podawać na ciepło z pieczywem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...

-
Tą sałatkę jadłam kiedyś na weselu, postanowiłam odtworzyć jej smak. Składniki: - 3 średnie ziemniaki - 5 jajek - 3-4 ogórki kon...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz