Mój mąż dzisiaj na obiad poprosił o śledzie, ale w wersji na słodko....
Składniki:
- 2 (podwójne) płaty śledzi marynowanych
- 3 średnie cebule
- 300 ml śmietany 18 % zagęszczonej
- 2 łyżki octu
- 3 łyżki cukru
Przygotowanie:
Ze śledzi zdjąć skórę i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Przełożyć do śledzi. W osobnym naczyniu połączyć śmietanę z octem i cukrem. Wymieszać posmakować, jakby było za mało słodkie dosypać cukru. Wlać do śledzi z cebulką i wymieszać. Schodzić w lodówce godzinę aby się przegryzło. Podawać z ziemniakami.
pysznosci!
OdpowiedzUsuńco to za cudny deser na początku strony?
OdpowiedzUsuńTo jest jeżynka, podaję link: http://mojeprzepisy-ania.blogspot.com/2014/08/jezynka.html
Usuń