Składniki:
- 1 mała cukinia
- 1 czerwona papryka
- 300 g pieczarek
- 1 laska kiełbasy toruńskiej
- 1 cebula
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- mały słoik ketchupu np. Włocławek
- przyprawy: sól, pieprz ziołowy, papryka ostra
Przygotowanie:
Pieczarki obieramy i kroimy w paski. Podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Paprykę myjemy i kroimy w paski. Cukinie myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do brytfanki i podsmażamy, dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę, chwilkę smażymy. Podlewamy wodą, dodajemy i chwilkę dusimy. Dodajemy paprykę, cukinię i dusimy 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy, następnie ketchup, mieszamy i chwilkę dusimy. Przyprawiamy chwilkę dusimy i podajemy na gorąco z pieczywem.
Mniam mniam ... uwielbiam leczo.
OdpowiedzUsuńNie dawano na moim blogu również był na nie przepis zapraszam :)
Witam. Na pewno wejdę zobaczyć :) Pozdrawiam.
Usuńmoja ulubione danie:) mniam:)
OdpowiedzUsuń