Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 25 dag pieczarek
- 1 jajko
- 1 mała cebula
- 4 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Pieczarki obrać, pokroić w małą kosteczkę, obsmażyć na oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i wystudzić.
Mięso mielone przełożyć do miski, wbić jajko, dodać bułkę tartą, pieczarki, cebulę obraną i pokrojoną w kosteczką, posypać solą, pieprzem i wymieszać. Formować klopsy według gustu, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego...
Dawno ich nie robiłam, dzięki za przypomnienie. Dziękuję za dodanie ich do mojej akcji ;)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo.... :)
Usuń