Składniki:
- 1 szklanka ryżu
- 4 jajka
- po 1/4 łyżeczki łagodnej papryki i curry
- 1 szklanka groszku konserwowego
- sól, pieprz
- 4 łyżki majonezu
- 1 mała czerwona cebula
- 2 łyżki masła
Przygotowanie:
Ryż opłukać, ugotować na sypko, przełożyć na patelnie z rozpuszczonym masłem, posypać papryką, curry, wymieszać i trzymać w cieple. Jajka ugotować na twardo, pokroić na cząstki, ułożyć na ryżu, posypać groszkiem i drobno pokrojoną cebulą, a na wierzchu ułożyć po łyżce majonezu.
niedziela, 18 marca 2012
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...

-
Tą sałatkę jadłam kiedyś na weselu, postanowiłam odtworzyć jej smak. Składniki: - 3 średnie ziemniaki - 5 jajek - 3-4 ogórki kon...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz