Składniki:
- 0,5 kg wątróbki drobiowej
- 6 cebul
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Wątróbkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usmażyć na oleju z obu stron ( uwaga bo wątróbka pryszcze). Nie solić. Solimy dopiero po smażeniu.
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na osobnej patelni usmażyć cebulę dodać czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobniutko pokrojony w kostkę. Posypać solą i pieprzem.
W brytfance połączyć wątróbkę z cebulę, przyprawić solą, pieprzem i dusić pod przykryciem 5 minut.
Podawać z chlebem lub z ugotowanymi ziemniakami.
Smacznego....
Ja również uwielbiam wątróbkę :)
OdpowiedzUsuńjest pyszna i zdrowa
Zgadzam się że jest zdrowa i pyszna :-)
OdpowiedzUsuń