Składniki:
- 250 g makaronu do sphagetti
- 1 czerwona papryka
- 250 g pieczarek
- 1 cebula
- sól, pieprz
- papryka słodka w proszku
- 1 łyżeczka sosu sojowego lub maggi
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki i chwilkę smażymy, dodajemy paprykę i smażymy aż zmięknie. Dodajemy makaron, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodka, sosem sojowym i wszystko dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerze i życzę smacznego.
Wygląda bardzo smakowicie. W dodatku ten przepis jest dość prosty, więc to coś idealnego dla mnie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w konkursie. Teraz nastąpi skomplikowany proces rozdania nagród – wybór komisyjny, wysłanie od sponsora i takie tam :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do kolejnych akcji :)