Dzisiaj polecam szybki, smaczny i ostry obiad. Wystarczy przyprawić mięso odstawić na jakiś czas i mięso samo piecze się w piekarniku. Do tego brokuły i jak kto woli ziemniaki.
Porcja na 2 osoby.
Składniki:
- 2 udka z kurczaka lub 4 podudzia
- 1-2 ząbki czosnku
mieszanka przypraw:
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
- 1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros
- 2 szczypty papryki ostrej
- 1 szczypta imbiru
Przygotowanie:
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę i posypujemy mieszanką przypraw. Odstawiamy na jakiś czas. Mięso najlepiej przygotować rano i w porze obiadowej zapiekać w piekarniku.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60 minut lub nieco dłużej.
Podajemy z brokułami lub ulubioną surówką i ziemniakami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...

-
Tą sałatkę jadłam kiedyś na weselu, postanowiłam odtworzyć jej smak. Składniki: - 3 średnie ziemniaki - 5 jajek - 3-4 ogórki kon...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz