Polecam pyszna surówkę, którą znalazłam u Marzeny Jest bardzo smaczna i godna polecenia.
Składniki:
- pół główki czerwonej kapusty
- 1 duża cebula
- sól
Zalewa:
- 0,5 litra wody
- 3 łyżki octu
- 3 łyżki cukru
- pieprz czarny
- 3 łyżki oleju
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
Zalewa:
Zagotowujemy wodę z cukrem, dodajemy ocet i mieszamy.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Zalewamy gorącą zalewą i po 2 minutach dodajemy kapustę, mieszamy. Doprawiamy pieprzem, olejem i ponownie mieszamy.
sobota, 27 czerwca 2015
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...

-
Tą sałatkę jadłam kiedyś na weselu, postanowiłam odtworzyć jej smak. Składniki: - 3 średnie ziemniaki - 5 jajek - 3-4 ogórki kon...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz