Dorsz w tej odsłonie gości u mnie zawsze na Wigilię, ale możemy podać ją na obiad lub inną okazję.
Składniki:
- 3 lub 4 filety z dorsza ( może być inna ryba wg upodobania)
Składniki na zalewę:
- 1 szklana oleju
- 1 szklanka wody
- 5 łyżek ketchupu
- mały przecier pomidorowy w puszce
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki octu
oprócz tego:
- papryka konserwowa
- ogórek konserwowy
- cebula
Przygotowanie:
Rybę usmażyć. Wszystkie składniki z zalewy zagotować. Warzywa pokroić w słupki. Rybę z warzywami przekładać w naczyniu żaroodpornym i zalać zalewą. Podgrzać w piekarniku aż sos zacznie się gotować. Najlepsze na drugi dzień.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...

-
Tą sałatkę jadłam kiedyś na weselu, postanowiłam odtworzyć jej smak. Składniki: - 3 średnie ziemniaki - 5 jajek - 3-4 ogórki kon...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
ciekawy przepis:)
OdpowiedzUsuńmniam.. musi być dobre :) Zapraszam wszystkich do dołączenia na mojego bloga
OdpowiedzUsuńdayafterdaysuzy.blogspot.com :))
pozdrawiam!
dziękuje, a smaczne jest na pewno jak ktoś lubi takie smaki :) na bloga na pewno zajrzę :)
OdpowiedzUsuń