Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula
- 500 g pieczarek
- pół selera naciowego
- sól, pieprz ziołowy, papryka ostra
- koncentrat pomidorowy Pudliszki
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Fileta umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Posypać solą, pieprzem ziołowym i papryką ostrą.
Pieczarki obrać i pokroić w paseczki. Paprykę umyć i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Seler umyć i pokroić w paseczki.
Pieczarki podsmażyć na osobnej patelni
Na patelni na rozgrzany olej dodać fileta z kurczaka, smażyć 5 minut, dodać cebulę i smażyć kolejne 4 minuty. Dodać podsmażone pieczarki, czerwoną paprykę , seler naciowy, chwilkę smażyć. Wlać 1 szklankę wody i dusić aż zmięknie seler naciowy. Dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego i gotować 5 minut, mieszając i w razie czego podlać wodą. Na koniec doprawić do smaku.
Podawać z pieczywem.
coś dla mnie :) szybko i smacznie :)
OdpowiedzUsuńlubie robic szybkie dania :)
Usuńwygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuńjestem nie obiektywna bo bardzo lubi leczo, wcinam je już trzeci dzień na obiad ciekawe kiedy mi się znudzi:)
Usuńja też bardzo lubię i z kiełbasy i z kurczaka :) oby się nie przejadło :)))
Usuńdziękuję, na pewno zajrzę :)
OdpowiedzUsuń