Składniki:
- główka zielonej sałaty
- 2 średniej wielkości ogórki świeże
- pęczek rzodkiewek
- pęczek szczypiorku
- 3 jajka ugotowane na twardo
- mała puszka groszku konserwowego
- szklanka majonezu wymieszanego ze śmietaną
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Sałatę podzielić na małe kawałeczki, ogórki obrać i pokroić w cienkie ćwierć plasterki, rzodkiewkę pokroić w plasterki, szczypiorek i jajka drobno posiekać. Wszystkie warzywa wsypać do miski dodać groszek polać majonezem, przyprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.
wtorek, 28 lutego 2012
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...

-
Tą sałatkę jadłam kiedyś na weselu, postanowiłam odtworzyć jej smak. Składniki: - 3 średnie ziemniaki - 5 jajek - 3-4 ogórki kon...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz