Składniki:
- średnia kapusta pekińska
- puszka brzoskwiń
- 7 dag rodzynek
- mały słoik majonezu
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżka curry
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Kapustę i rodzynki umyć. Brzoskwinie odsączyć z syropu. Po oczyszczeniu kapustę poszatkować. Brzoskwinie pokroić na małe kawałki. Rodzynki zalać gorącą wodą, aby zmiękły, następnie odcedzić. Wszystkie składniki starannie wymieszać. W osobnej miseczce połączyć śmietanę z majonezem i przyprawami. Sałatkę polać sosem i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...

-
Tą sałatkę jadłam kiedyś na weselu, postanowiłam odtworzyć jej smak. Składniki: - 3 średnie ziemniaki - 5 jajek - 3-4 ogórki kon...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz