Zapraszam na żeberka z grilla. Marynata jest naprawdę rewelacyjna, ale pamiętajmy żeby żeberka nie były zbyt mięsiste, bo wtedy długo będziemy je piec na ruszcie.
Składniki:
- 1,2 kg żeberek
- sól
marynata:
- 2 łyżki oleju
- łyżka miodu
- łyżka sosu sojowego
- łyżka soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku ( jak duże to 1 )
Przygotowanie:
Czosnek obrać i drobno posiekać. Wszystkie składniki marynaty wymieszać.
Mięso umyć i podzielić na porcje, posolić i włożyć do marynaty na 4 godziny.
Po tym czasie osączyć i piec na ruszcie po 20 minut z każdej strony co jakiś czas obracając.
środa, 15 maja 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...

-
Tą sałatkę jadłam kiedyś na weselu, postanowiłam odtworzyć jej smak. Składniki: - 3 średnie ziemniaki - 5 jajek - 3-4 ogórki kon...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz