Składniki:
- 200 g makaronu świderki
- 200 g kiełbasy
- 1 cebula
- pół papryki czerwonej lub 1 mała
Sos:
- 2 jajka
- 3 łyżki śmietany
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka maggi
Dodatkowo:
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki ketchupu
- 2 plastry sera
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Kiełbasę i paprykę również kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę, kiełbasę i paprykę żeby zmiękła. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Nakładamy makaron, kiełbasę, paprykę i cebulę.
Sos:
Jajka ubijamy, dodajemy śmietanę, przyprawy i mieszamy. Zapiekankę polewamy sosem. Smarujemy majonezem i ketchupem, a na wierzchu układamy ser.
Pieczemy w temperaturze 180 C około 30 minut.
Jakby ser się za mocno spiekał możemy przykryć folią aluminiową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz