Składniki:
- 1 galaretka Winiary Pina Colada
- 1 galaretka Blue Curacoa
- 2 serki homogenizowane po 200 g
- 4 połówki brzoskwini z puszki
Przygotowanie:
Galaretkę Pina Colada rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Studzimy.
Brzoskwinie kroimy w paski.
Jedną połówkę brzoskwini układamy w formie i zalewamy połową szklanki galaretki Pina Colada. Wkładamy do lodówki aby stężała.
Resztę galaretki mieszamy z serkiem homogenizowanym i wylewamy na pierwszą część. Wkładamy do lodówki aby stężała.
Galaretkę Blue Curacoa rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Studzimy.
Resztę brzoskwini układamy na drugiej warstwie.
Zalewamy połową szklanki galaretki Blue Curacoa i wstawiamy do lodówki aby stężała. Resztę galaretki mieszamy z drugim serkiem homogenizowanym i wylewamy na trzecią warstwę. Wstawiamy do lodówki aby stężała.
Odwracamy formę i delikatnie wyjmujemy sernik.
Smacznego
Prezentuje się uroczo :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;-)
OdpowiedzUsuń