środa, 10 maja 2017

Mizeria ogórek i rzodkiewka

Zawsze jemy mizerię z ogórków, ale tym razem przygotowałam również z rzodkiewką, która nadaje ostrzejszego smaku.


Składniki:

- 1 mały ogórek zielony
- 1 pęczek rzodkiewek
- pół pęczka szczypiorku
- sól, pieprz
- 1 mały jogurt naturalny


Przygotowanie:

Warzywa myjemy i osuszamy. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Rzodkiewkę również kroimy w plasterki lub w pół księżyce. Szczypiorek siekamy. Składniki mizerii przekładamy do miski, posypujemy solą, pieprzem, polewamy jogurtem i mieszamy. Podajemy do drugiego dania.

3 komentarze:

  1. Wygląda ładnie i po składnik mogę wywnioskować, że jest i tez smaczne. Dla mnie chyba przeważającym aspektem jest tutaj łatwość przygotowania. No dobra ... jestem facetem, ale lubię gotować, natomiast w mojej sytuacji mam rocznego sportowca, lekkoatletę biegającego po moim mieszkaniu, więc w biegu szukam przepisów z kat "w 5 minut" :D

    OdpowiedzUsuń

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...