wtorek, 6 czerwca 2017

Chia z kiwi i dżemem jagodowym

Polecam prosty i pyszny deser między posiłkami.


 Składniki:

- 150 ml mleka
- 3 łyżki nasion Chia
- 1 kiwi
- 1 łyżka konfitur jagodowych


Przygotowanie:

Nasiona chia wsypać do mleka i włożyć do lodówki na 2 godz aby napęczniały.
Kiwi obieramy, kroimy w kostkę. Na dnie słoiczka lub szklanki układamy połowę kiwi, następnie przelewamy mleko z chia i na górę kładziemy resztę kiwi.
Na wierchu dekorujemy liśćmi mięty i łyżką konfitur jagodowych.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Schab z rękawa

Polecam danie dla zapracowanych, wszystkie składniki wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku, a w tym czasie możemy zrobić ...