czwartek, 7 lutego 2019

Owsianka z bananem i truskawkami liofilizowanymi

Owsianka jest bardzo pożywna i zdrowa. Idealnie pasuje na śniadanie. Kiedyś jej nie lubiłam, ale teraz przygotowuje ją sama z różnymi dodatkami i bardzo mi zasmakowała.




Składniki:

- 1 szklanka mleka 2 %
- 5 łyżek płatków górskich
- 1 banan
- 1 łyżka truskawek liofilizowanych (możemy użyć mrożonych truskawek)
- 1 łyżka nasion słonecznika
- szczypta soli

Przygotowanie:

Płatki zalewam mlekiem i odstawiam na noc do lodówki. Rano posypuję szczyptą soli i gotuje w rondelku 3-4 minuty. Przelewam do miski, wkrawam banana, posypuje truskawkami i słonecznikiem. 

Rada:

1.Jeśli mamy mrożone truskawki to dodajemy je od razu gdy ugotujemy owsiankę i mieszamy, wtedy owsianka będzie chłodniejsza i owoce od razu się odmrożą.
2. Jeżeli zapomnimy zalać płatki mlekiem lub nie lubimy takich miękkich płatek to rano od razu wlewamy mleko do płatek i gotujemy 5 minut.





1 komentarz:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...