piątek, 31 października 2014

Racuchy bananowe z rodzynkami

Pyszne racuszki nie tylko dla dzieci. Coś dla wielbicieli rodzynek jak moja młodsza córeczka, która była zachwycona placuszkami.




Składniki:

- 2 jajka
- 1,5 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki
- cukier wanilinowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 banany
- 2 garście rodzynek

Przygotowanie:

Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, rodzynki i rozgniecione widelcem lub zmiksowane banany. Wszystko wymieszać i smażyć na oleju na złoty kolor. Racuszki można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.



Smaczna Jesień

2 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...