poniedziałek, 2 stycznia 2017

Tortilla z kurczakiem

Lubie tortillę przygotowaną  w różnej postaci. Moja wersja idealna jest jako przekąska na imprezę lub inną uroczystość. Szybko sie ją przygotowuje i jest smaczna czy na zimno czy na ciepło.



Składniki:
- 1 opakowane tortilli
- 1 mały filet z kurczaka
- połowa małej kapusty pekińskiej
- 1 czerwona cebula
- przyprawa do gyrosa

sos czosnkowy:
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Sos czosnkowy: Majonez połączyć z jogurtem naturalnym dodać czosnek (obrany) przeciśnięty przez praskę, szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy.

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w małą kostkę. Posypujemy przyprawą i podsmażamy.

Cebulę kroimy w piórka. Kapustę pekińska szatkujemy.

Placek tortilli smarujemy sosem czosnkowym, nakładamy kapustę pekińską, cebulę czerwoną oraz pierś z kurczaka. Zwijamy ciasno. Kroimy na 4 mniejsze kawałki i wbijamy wykałaczkę. Wykładamy na talerz i podajemy. Smacznego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...