Składniki:
klopsiki:
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz
- 1 mała cebula
- 1 czerstwa bułka namoczona w mleku - odsączona
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 marchewka
-1 papryka czerwona
- kawałek pora zielna część (10 cm)
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 100 ml śmietany 30 %
Przygotowanie:
Marchew obieramy i kroimy w pół księżyce.
Por i paprykę kroimy w paski i podsmażamy na oliwie.
Klopsiki: Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, bułkę namoczoną i odsączoną w mleku, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebule pokrojoną w kostkę, sól i pieprz. Wszystko mieszamy i formujemy klopsiki.
W małym garnku zagotowujemy bulion i wkładamy nasze klopsiki. Gotujemy. Po 10 minutach dodajemy marchew, dalej gotując. Gdy marchew będzie miękka dodajemy podsmażona paprykę z porem. Zagotowujemy, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i gotujemy 5 minut. Wlewamy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy.
xr2vogdd
OdpowiedzUsuńsightcare
cialis 20 mg eczane
viagra satın al
cialis 100 mg
https://shop.blognokta.com/urunler/ereksiyon-haplari/cialis/cialis-5-mg-28-tablet-eczane-fiyati-ve-orijinal-ilac-satisi/
kamagra jel
glucotrust official website