Placki ze skyru z bananem
Robiłam już różne placki z różnych składników. Tym razem zdrowsza wersja ze skyru i mąki orkiszowej pełnoziarnistej. Składniki po wymieszaniu najlepiej odstawić na 15 minut i smażyć na dobrej patelni z nieprzywierającym dnem na złoty kolor. Można posypać cukrem pudrem lub zjeść z ulubionym dżemem. Idealna propozycja na śniadanie lub kolację. Możemy zamknąć w pudełku i zabrać do pracy.
Składniki na 1 porcję:
jogurt skyr - 150 g
banan - 1 szt bez skóry 80 g
mąka orkiszowa pełnoziarnista typ 2000- 2 łyżki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
jajko - 1 szt
olej do smażenia około 2-3 łyżki
Przygotowanie:
Banana rozgniatamy widelcem dodajemy skyr, jajko i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie smażymy na oleju na złoty kolor.
Smacznego...
Kalorie zostały policzone na podstawie użytych przeze mnie składników:
kcal-345, B- 26g, T-6g, W-44g
Komentarze
Prześlij komentarz